در سایه تدابیر شدید امنیتی و نظامی بی سابقه نیروهای امنیتی، نهادهای دولتی مصر نیز برای مقابله با هرگونه تظاهرات، حملات و یا خشونت در پنجمین سالروز انقلاب 25 ژانویه به حالت آماده باش در آمدهاند.
یگانهای مختلف ارتش در قاهره و همه استهای مصر برای همکاری با گشتیها و نیروهای پلیس که حضور خود را در اطراف همه مناطق حیاتی در این کشور بویژه وزارتخانهها، سفارات، مراکز امنیتی، بیمارستانها، و مراکز تجاری گسترده تر کردهاند مستقر شدهاند.
در همین راستا در تازه ترین دور دستگیریها، دستگاههای امنیتی مصر 17 نفر را بازداشت کردند.
این در حالی است که متروی قاهره روز گذشته در بیانیهای اعلام کرد که ایستگاه مترو انورالسادات که در مرکز میدان التحریر موجود است روز دوشنبه تعطیل است و از توقف قطارها در آن به دلایل امنیتی جلوگیری میشود.
از سوی دیگر روز گذشته دو نیروی پلیس مصر و یک شهرند این کشور کشته شدند. همچنین دو نیروی پلیس دیگر نیز از سوی افراد مسلح در یک ایست و بازرسی در روستایی در استان الشرقیه هدف تیراندازی قرار گرفتند و زخمی شدند. برخی منابع گفتند که مهاجمان عناصر تروریستی بودند که قبل از فرار سه قبضه تفنگ به سرقت بردند. دستگاههای امنیتی مصر سه مظنون به دست داشتن در این حمله را دستگیر کردند. برخی منابع گفتند که مهاجمان سوار بر یک موتور سیکلت و مسلح بودند. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این حمله را بر عهده نگرفته است.
طی روزهای اخیر فراخوانها برای آمدن مردم به خیابانها و میادین و برگزاری تظاهرات در روز 25 ژانویه شدت گرفته است. فعالان فیسبوکی مصر صفحه ای را به نام "به خیابانها بیا و انقلابت را کامل کن" در این شبکه راه اندازی کرده اند. بسیاری از شهروندان و گروههای انقلابی مصر برای تحقق اهداف انقلاب که عبارتست از "زندگی، آزادی و عدالت اجتماعی و خارج کردن مصر از تاریکی دیکتاتوری به نور دموکراسی" به خواستههای این فعالان لبیک گفته اند.
این در حالی است که عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر اخیرا به منتقدانش درباره برگزاری تظاهرات در سالروز پیروزی انقلاب 25 ژانویه 2011 میلادی هشدار داده است.
وی طی سخنانی خطاب به مردم مصر مدعی شد که به اراده و انتخاب مردم آمده است و به هیچ وجه حکومت را به زور از آنها نگرفته است.
دولت مصر در نوامبر سال 2013 میلادی برای جلوگیری از تکرار اعتراضاتی که به سرنگونی مبارک و برکناری محمد مرسی شد، قانون برگزاری تظاهرات در این کشور را به تصویب رساند. بر اساس این قانون هرگونه تظاهرات بدون اخذ مجوز از سوی وزارت کشور ممنوع است.
از زمان عزل مرسی از قدرت، نیروهای پلیس و ارتش این کشور دستکم 1400 تظاهرات کننده طرفدار مرسی را کشته و بیش از 15 هزار اسلامگرا را سرکوب و زندانی کردهاند.
تاکنون صدها تن از هواداران مرسی در پروندههای گروهی به اعدام محکوم شدهاند و سازمان ملل متحد نیز این احکام را «بیسابقه در تاریخ معاصر» توصیف کرده است.
سازمانهای بینالمللی مدافع حقوق بشر هم دولت السیسی را سرکوبگرتر از رژیم مبارک دانستهاند.